Veldman, specialist in en rond de kas

Bij de bouw van een nieuwe kas, het ruimen van het oude gewas of voorafgaand aan het planten van een nieuw gewas is Loonbedrijf Veldman de aangewezen partij voor de uitvoering van alle benodigde werkzaamheden. Onze machines zijn ingesteld op de smallere toegangsmogelijkheden en nauwere rijpaden van de kas.

Een opsomming van de meest voorkomende kaswerkzaamheden
• Frezen, spitten, kopeggen, kilveren
• Potgrond rijden, compost rijden
• Versnipperen vollegrondsteelt-gewas, versnipperen substraatteelt-gewas, ruimen van gewassen
• Graafwerk, grondverzet

[row][column size=’col-md-12′ ]

loonbedrijf veldman grond rijden in kas

[/column][/row]

 

 

Kaswerkzaamheden uitgelicht

Frezen
Voor het freeswerk in kassen hebben we speciale smallere frezen waar we mee werken. Bijvoorbeeld een frees van 1,6 meter breed voor het plantklaar maken van de grond en een 1,8 meter brede messenfrees.
Voor werkzaamheden rond de kas, bijvoorbeeld voor het stukfrezen van gras in geval van nieuwbouw van een kas hebben we een 2,5 meter brede frees. Onze hakenfrees van 2,5 meter breed is specifiek voor het superfijn maken van de grond. Tevens is deze frees uitermate geschikt om zandlagen te mengen op één en dezelfde diepte.

[row][column size=’col-md-12′ ]

loonbedrijf veldman frezen in kas

 

[/column][/row]

 

Spitten
Het spitten in de kas wordt ook uitgevoerd met onze smalle uitvoeringen. Zoals de rondgaande spitmachine van 1,8 meter breed voor het mengen van diverse soorten lagen grond. De krukas-spitmachine van 1,8 meter breed voor als de lagen niet gemengd moeten worden en tenslotte de diepspitter van 1,5 meter breed die tot wel 50 tot 60 cm diep de grond omspit.

[row][column size=’col-md-12′ ]

loonbedrijf veldman spitten in kas

[/column][/row]

 

Kopeggen
Ter aanvulling van de reguliere kopeggen van 2,5 meter en 3 meter breed gebruiken we in de kas een kopeg van 1,8 meter breed.

Kilveren
Voor het egaliseren van de grond in de kas hebben we de keuze uit een aantal opstellingen met de minitrekkers en eigengebouwde kilvers op 1,8 en 2,2 meter breed met en zonder laser. Waar mogelijk zullen we onze 2,4 meter brede 3D-kilver inzetten.

[row][column size=’col-md-12′ ]

loonbedrijf veldman 3D-kilveren kas 1

[/column][/row]

 

Potgrond rijden
Met de potgrondverdeler gekoppeld aan de trekker verdelen we met gemak het potgrond in de kas. De potgrondverdeler schept zichzelf vol en kan vervolgens uitgereden worden in de kap van de kas. De verdeler heeft een inhoud van 800 liter en is zeer geschikt voor kleine hoeveelheden.

Compost rijden
Met drie compostwagens van 4 kuub inhoud kunnen wij moeiteloos alle compostvarianten in de kas uitstrooien. Hierbij houden wij rekening met de door u gewenste dikte van de laag. De wagens worden geladen met een kraan of shovel. Er kan een hoge capaciteit per dag behaald worden.

Versnipperen vollegrondsteelt-gewas
Om de planten te verpulveren gebruiken we onze versnipperaar. Met een 1,80 meter brede werkgang verloopt het versnipperen vlot. U kunt hierbij denken aan irissen, alstroemeria’s, zonnenbloemen en rozen.

Versnipperaar substraatteelt-gewas
Om substraatteelt-gewassen zoals paprika, tomaat en komkommer te versnipperen. Wij leveren tevens de doeken die door u in de paden wordt uitgetrokken. Het gewas wordt op de doeken gelegd en de versnipperaar rolt het doek weer op en versnippert het gewas. Het afval wordt opgevangen in een bunkerbak en vervolgens weggereden met een shovel en naar buiten getransporteerd. Er kan een hele grote capaciteit per dag gehaald worden.

[row][column size=’col-md-12′ ]

loonbedrijf veldman versnipperen in kas

 

[/column][/row]

 

Ruimen van gewassen
Het opgevangen afval uit de versnipperaar in de bunkerbak kunnen we naar buiten transporteren. We gebruiken hiervoor onze midishovel Volvo L25. Deze shovel voorzien wij van een speciale klem, waarmee wij loof- en rozengewas op een snelle en voordelige manier uit de kas kunnen rijden.

[row][column size=’col-md-12′ ]

loonbedrijf veldman gewas ruimen in kas

[/column][/row]

 

Graafwerk
De minikraan met of zonder cabine is inzetbaar voor alle voorkomende werkzaamheden in en rond de kas. De rupskraan gebruiken wij voor werkzaamheden buiten de kas, bijvoorbeeld voor het maken van een strakke waterbassin in elk gewenste maat.

Grondverzet
Voor het kleine grondverzet beschikken wij over een dumper van 1,80 breed met een inhoud van 3 kuub, met grote wielen.