Grondbewerken algemeen

Frezen*
Voor diverse grondbewerkingen hebben we diverse frezen ter beschikking. Een frees van 3 meter breed voor het stukfrezen van bijvoorbeeld gras op het sportveld. Deze frees is voorzien van een zogenaamde drukklep om de grond in één keer nog fijner te maken. Een frees van 2,5 meter breed als alternatief op zijn bredere uitvoering. Soms specifiek nodig in situaties, zoals bij een sportveld, waarbij de 3 meter frees te breed is voor de doorgang. Voor nog smallere toegangen, bijvoorbeeld bij kaswerkzaamheden of kleinere tuinen hebben we een messenfrees van 1,8 meter breed. Onze hakenfrees, een van 2,5 en een van 3 meter breed is specifiek voor het superfijn maken van de grond. Tevens is deze frees uitermate geschikt om zandlagen te mengen op één en dezelfde diepte.

Spitten*
De rondgaande 3 meter brede ‘spitfrees’ gebruiken we vaak in combinatie met een klein freesje voor een optimaal mengresultaat.

Kopeggen*
Zowel onze 3 meter brede kopeg als de 2,5 meter brede uitvoering hebben een packerrol.

Ploegen
Onze ploeg is een 4-schaar wentelploeg en wordt ingezet met een trekker van 135 pk.

Culen
De cuul met aandrukrol is 3 meter breed. De rol dient om een direct goede capilaire werking te krijgen en om de cultivator perfect op de centimeter nauwkeurig te laten werken en los te halen.

Woelen
Met onze 3-tands woel halen wij tot een diepte van 80 cm de grond los.

*Voor kaswerkzaamheden hebben we de beschikking over smallere machines.

 

Grondbewerken specifiek

Greppelfrezen
Onze greppelfrees zetten wij in bij onderhoud van de greppels of in geval van nood bij extreem natte tijden. Indien de afwatering te wensen overlaat, kunnen we de greppel verruimen en (extra) verdiepen.

Kilveren
Voor fijnere kilverwerkzaamheden, zoals bijvoorbeeld op sportvelden en in kassen hebben we een aantal opstellingen met de minitrekkers en eigengebouwde kilvers op 180 en 220 cm breed met en zonder laser. De 3 meter brede kilver (zowel met als zonder laser) gebruiken we  voor grotere oppervlaktes.

3D-kilveren
Voor specifiek kilverwerk om complexe ontwerpen te realiseren gebruiken we de elektronisch aangestuurde 3D-kilver.

[row][column size=’col-md-12′ ]

loonbedrijf veldman 3D-kilveren assendelft

[/column][/row]